Mijn naam is Patricia de Wolf, ben 67 jaar en woon en werk in Rotterdam Schiebroek.

 

Al lang ben ik bezig om indrukken van menselijke emoties, belevingen, karakters of uitstralingen in beelden te vangen. Aanvankelijk in karakterfiguren van klei en stof. Later heb ik me toegelegd op klei, en probeer door het werken daarmee de uitstraling of karakters te vertalen in enerzijds geabstraheerde figuren en anderzijds juist figuratieve beelden.
Tegenstellingen raken mij en daarom komen ze ook tot uiting in de beelden die ik maak. De realiteit is altijd weerbarstig en zit vol met prettige en onprettige aspecten en daarom krijgen de beelden dat van mij mee.

Dat is de reden van mijn keuze om mijn beelden te maken in donkerbruine klei met grove chamotte, die na het bakken op 1120 graden een prachtige donkerbruine keur krijgt met een soms fluweelachtige uitstraling.

Ik laat me vaak leiden door eigen beleving of ervaring. Ik maak graag uitstapjes naar het experimenteren met andere materialen zoals vilt of metaal. Regelmatig komen al de materialen samen in een verrassend beeld of object.

Ik ben grotendeels autodidact, maar heb cursus gevolgd bij de SKVR en daar les gehad van o.a. Beatrijs van Rheeden, Arja Hoogstad, Marijn van Zessen. Ook heb ik gewerkt bij beeldhouwer Frank Stoopman.

Sinds vier jaar heb ik in Schiebroek een klein eigen atelier aan de Veldkersweg, en ben deelnemer aan de Veldkersfabriek.
Ik heb me daar de laatste jaren enorm kunnen ontwikkelen en heb daar mijn eigen, goed bij mij passende werkwijze ontwikkeld.
Ik vind het heerlijk daar te zijn.

 

 

 

 

Ik ben deelnemer aan Pakje Kunst, dus kleine versies van mijn werk zijn in de Pakje Kunst automaat  te vinden.

Mijn werk is te zien op de website van

Kunstuitleen Capelle

 

(zie ook: Kunstkring Capelle)

 

 

 

Uit het AD,

editie Rotterdam

12 april 2019